r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU-Top: Europese Unie verlengt sancties tegen Rusland

vrijdag 19 juni 2020, 14:38
Kremlin
Bron: WikiMedia/Meghas

BRUSSEL/BERLIJN (ANP) - De Europese Unie verlengt de economische sancties tegen Rusland met zes maanden tot eind januari 2021. Dat zijn de regeringsleiders van de lidstaten vrijdag overeengekomen tijdens hun videotop, meldde de Duitse bondskanselier Angela Merkel na afloop. De strafmaatregelen zouden eind juli aflopen.

De sancties werden in 2014 ingesteld na de Russische annexatie van de Krim en zijn gekoppeld aan het vredesplan van Minsk, dat niet wordt nageleefd. De leiders werden zoals gebruikelijk bijgepraat over de stand van zaken door Merkel en de Franse president Macron. Vanwege de sancties is de Europese kapitaalmarkt gesloten voor een aantal Russische banken en energie- en defensiebedrijven. Daarnaast gelden beperkingen voor de uitvoer van technologisch gevoelige goederen.

Eerder deze week werden al aparte sancties tegen Rusland verlengd die de uitvoer van producten van de Krim naar Europa verbiedt. Ook bepaalde investeringen zijn taboe. De EU heeft daarnaast sancties lopen tegen personen en instellingen die betrokken zijn bij de ondermijning van de soevereiniteit van Oekraïne.

Terug naar boven