r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europese Unie verlengt Krim-sancties tegen Rusland

donderdag 18 juni 2020, 17:33
Vlaggen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie verlengt de sancties tegen Rusland vanwege de inlijving van het Oekraïense schiereiland de Krim met een jaar, tot 23 juni 2021. De strafmaatregelen bestaan uit een invoerverbod in Europa voor producten uit het gebied. Bepaalde investeringen en het aanbieden van toeristische diensten zijn ook verboden voor Europese bedrijven, evenals de export van goederen en technologieën op het gebied van onder meer telecommunicatie en energie.

De sancties werden in 2014 ingevoerd nadat Moskou de Krim en de havenstad Sebastopol had geannexeerd. De EU beschouwt de inlijving als strijdig met het internationaal recht en dus illegaal.

De Europese Unie heeft ook sancties lopen tegen personen en instellingen die betrokken zijn bij de ondermijning van de soevereiniteit van Oekraïne. Zij mogen de EU niet in en hun financiële tegoeden in Europa zijn bevroren. De economische sancties tegen Moskou zijn de belangrijkste strafmaatregel. Die worden naar verwachting op korte termijn verlengd.

Terug naar boven