r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Frankrijk opent vanaf 1 juli grenzen met niet-Schengenlanden

zaterdag 13 juni 2020, 0:38
Bord bij Franse grens

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk zal vanaf 1 juli zijn grenzen geleidelijk heropenen voor landen buiten de Schengenzone. Dat hebben de ministers van Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.

"Deze opening zal geleidelijk verlopen en variëren afhankelijk van de gezondheidssituatie in elk van de landen, en in overeenstemming met de regelingen die tegen die tijd op Europees niveau zullen zijn overeengekomen", aldus minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian en minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner.

Vrijdag maakte de Europese Unie al bekend dat het inreisverbod naar Europa voor mensen van buiten de EU in juli stap voor stap wordt opgeheven. Bijna alle EU-landen zijn voorstander van een verlenging van het verbod tot 1 juli, zei EU-commissaris Ylva Johansson (Binnenlandse Zaken) vrijdag na overleg met Europese ministers. Het verbod op niet-noodzakelijke reizen werd sinds half maart twee keer met een maand verlengd, de laatste keer tot 15 juni.

Frankrijk heeft eerder al bekendgemaakt de grenzen vanaf 15 juni te openen voor Europese landen binnen de Schengenzone.

Terug naar boven