r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Uitreiking KNAW Onderwijsprijs, Online

De letters WWW staan op het scherm
Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 juni 2020 16:00 - 17:00
locatie Online Toon locatie
organisatie Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt de KNAW Onderwijsprijs online uitgereikt aan de leerlingen van de 12 winnende profielwerkstukken.

De winnaars verdiepten zich in uiteenlopende onderwerpen: van een rechtszaak tegen paus Benedictus XVI, muziek voor doven en het ontwerpen van een zelfrijdende auto, tot de emoties van dieren en de opbouw van de samenleving op de Noordoostpolder. De KNAW ontving dit jaar maar liefst 314 inzendingen van 160 scholen. Met de jaarlijkse prijs wil de KNAW wetenschappelijk denken in het voorgezet onderwijs stimuleren.

Live uitzending

De uitreiking is live te volgen via Vimeo.


Delen

Inhoud

1.

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Deze wetenschappelijke vereniging zet zich in voor de bevordering van de wetenschapsbeoefening in Nederland. Hierbij heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) verschillende taken. Zo houdt de KNAW zich bezig met advisering op het gebied van de wetenschapsbeoefening en met de beoordeling van de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek (peer review). Ook biedt het een forum voor de wetenschappelijke wereld en voor de bevordering van internationale wetenschappelijke samenwerking. Daarnaast is de KNAW een koepelorganisatie voor een groot aantal onderzoeksinstituten.

De KNAW richt zich op alle wetenschapsgebieden, die allen ondergebracht zijn bij een van de twee afdelingen die de KNAW kent: letterkunde en natuurkunde. Ieder jaar worden nieuwe wetenschappers voor het leven als lid benoemd op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW kent maximaal 220 gewone leden onder de vijfenzestig jaar, na die leeftijd wordt iemand rustend lid (met behoud van de rechten die een lid geniet). Het hoogste orgaan is de Algemene Leden Vergadering waarin de leden van de vereniging plaats nemen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven