r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Britse regering verwacht goede deal te sluiten met EU

donderdag 28 mei 2020, 8:11
gewijzigd

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering verwacht dat het een goede deal met de Europese Unie kan sluiten die hun toekomstige relatie omvat. Dat zei minister van Kabinetszaken Michael Gove woensdag.

Gove beschreef politiek als de grootste moeilijkheid tussen de twee partijen bij het sluiten van de deal. "De grootste moeilijkheid is niet de moeilijkheid van technische details - beide kanten begrijpen die details. Het is een verschil in politieke standpunten, en ik hoop dat we die impasse kunnen doorbreken." De minister verwacht dat het "perfect" mogelijk is om in korte tijd tot een overeenkomst te komen.

De Britten willen nog steeds voor 1 januari 2021 een handelsdeal met de EU sluiten. Dan gaat de nieuwe handelsstrategie in. De Britten zijn op 1 februari uit de EU gestapt maar volgen tot eind dit jaar nog de EU-regels. Voor 1 juli moeten ze aangeven of ze de onderhandelingen willen verlengen met een of twee jaar, maar tot nu toe geeft Londen aan dit niet te zullen doen. De vierde onderhandelingsronde van een week begint op 1 juni.

Volgens de Franse minister van Buitenlands Zaken, Jean-Yves le Drian lopen de onderhandelingen uiterst stroef. Volgens de Fransman zijn er grote verschillen tussen wat de EU wil en wat de Britten willen.

Terug naar boven