r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Groot-Brittannië zet nieuwe handelsstrategie uiteen

dinsdag 19 mei 2020, 9:32
Containerschip
Bron: Europees Parlement

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Verenigd Koninkrijk heeft zijn nieuwe handelsstrategie uiteengezet, die zal gelden nadat de banden met de Europese Unie definitief worden verbroken. Veel invoertarieven die momenteel voor meerdere buitenlandse producten gelden, komen dan te vervallen. Voor de landbouw en de auto-industrie blijven handelsbarrières vrijwel ongewijzigd.

Kerstbomen, vaatwasmachines en diepvriezers uit de hele wereld kunnen vanaf volgend jaar zonder importtarieven Groot-Brittannië binnenkomen, liet het Britse ministerie voor Handel weten. Voor rund-, lams- en kippenvlees blijven de huidige invoertarieven bestaan. Voor auto's blijft het invoertarief 10 procent. De Britten willen nog steeds voor 1 januari 2021 een handelsdeal met de EU sluiten. Dan gaat de nieuwe handelsstrategie in.

Uiteindelijk moet voor zo'n 60 procent van de handel geen invoertarief gelden, aldus het ministerie. Momenteel is dat het geval voor iets minder dan de helft van alle handelswaren.

Het doel is om ook met de EU weinig handelsbarrières op te zetten. Wel wordt meer werk verwacht om inkomende goederen bij de grens goed in de systemen te verwerken.

Terug naar boven