r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Samen Europadag vieren

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2020, 15:00
gewijzigd.

Link naar de video: Dag van Europa

Zeventig jaar na de Schumanverklaring, wordt Europa geconfronteerd met een crisis die Europa’s solidariteit belangrijker maakt dan ooit.

Terwijl we op 9 mei Dag van Europa vieren, herdenken we hoe Europeanen in 1950 geschiedenis schreven en staan we stil bij degenen die vandaag opnieuw geschiedenis schrijven. In de huidige context van Covid-19-pandemie, staat 9 mei nu symbool voor wat eenheid en solidariteit in Europa buitengewoon maakt.

Omdat de traditionele opendeurdag dit jaar onmogelijk is, hebben het Parlement en de andere instellingen een digitale opendeurdag gecreëerd, om mensen in tijden van crisis samen te brengen als een solidaire gemeenschap en te benadrukken wat de EU doet om te helpen.

Programma

Eén van de hoogtepunten van het programma is een live debat met Parlementsvoorzitter David Sassoli op zaterdagochtend, met simultaanvertaling in 24 talen.

Tijdens de dag kan je onder andere ook een Facebook-live met vicevoorzitters van het Parlement Othmar Karas and Katarina Barley volgen, je kan de vergaderzaal van het Parlement virtueel bezoeken, videoberichten met de fractieleiders volgen en een panelgesprek over Robert Schuman en zijn visie voor Europa bijwonen. Je kan ook een online tentoonstelling bekijken met archiefstukken van het Parlement.

Volg heel de dag lang het Facebook event van het Parlement en bekijk de website van het Europees Parlement.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20200429STO78176


Terug naar boven