r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Covid-19: debat met Eurocommissaris Didier Reynders

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op woensdag 6 mei 2020.

EP-leden bespreken donderdag maatregelen om de rechterlijke macht te ondersteunen en recente acties in lidstaten die de rechtsstaat dreigen te ondermijnen met EU-commissaris voor Justitie

Naar verwachting zullen de leden van de Commissie juridische zaken ingaan op de gevolgen van de coronapandemie voor de werking van het Europese rechtsstelsel, voor de werkomstandigheden in de juridische instellingen en voor recente initiatieven in bepaalde lidstaten die de rechterlijke macht kunnen ondermijnen en een bedreiging vormen voor de rechtsstaat.

De Europarlementariërs zullen waarschijnlijk ook vragen stellen over de maatregelen die de Commissie heeft genomen om noodlijdende bedrijven tijdens de coronacrisis te ondersteunen. De rol van digitale instrumenten om desinformatie tegen te gaan en herstelmaatregelen te ondersteunen zal waarschijnlijk ook aan de orde komen.

Andere zaken die in het debat zullen worden besproken zijn aanpassingen in het Commissiewerkprogramma voor 2020 en het tijdschema van het toekomstige wetgevingsvoorstel inzake kunstmatige intelligentie.

Debat: Vragen in verband met de Covid-19-pandemie en de gevolgen ervan

Wanneer: Donderdag 7 mei 2020, 11.30 - 12.30 uur.

Waar: Europees Parlement, Antall-gebouw, zaal 4Q1, Brussel

De leden van de Commissie juridische zaken zullen via videoconferentie kunnen deelnemen aan het debat.

U kunt de vergadering hier volgen of later terugkijken (EP-multimediacentrum).

De agenda en de vergaderdocumenten zijn hier beschikbaar.


Terug naar boven