r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Informatie voor de media - Plenaire zitting Europees Parlement 26 maart

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2020.

Werkwijze voor journalisten in het Europees Parlement in verband met het Coronavirus

Om de verspreiding van het Covid-19-virus zoveel mogelijk tegen te gaan beperkt het Parlement de fysieke bijeenkomsten in de parlementsgebouwen, een maatregel die verder niet van invloed is op de continuiteit van de democratische controle en de slagvaardigheid van het EP om de noodzakelijke wetgevingsmaatregelen goed te keuren om het coronavirus te bestrijden en de burgers, het bedrijfsleven en de hulpdiensten te ondersteunen.

De parlementaire activiteiten van deze week (waaronder de plenaire vergadering op donderdag 26 maart) zullen via live webstreaming te volgen zijn, zodat fysieke aanwezigheid in de gebouwen van het EP niet noodzakelijk zal zijn.

De plenaire vergadering is via deze EPLive link te volgen:

https://webstreaming.europarl.europa.eu/ep/embed/embed.html?event=20200326-0900-plenary〈uage=or&autoplay=true&logo=true

Of volg de plenaire vergadering live via EbS+:

https://audiovisual.ec.europa.eu/embed/index.html?lg=OR&channel=2

U wordt daarom geadviseerd niet in persoon naar het Europees Parlement te komen, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Indien u beslist toch naar het parlement te komen verzoeken wij u dringend om de richtlijnen voor sociale afstand en hygiëne te respecteren. Gelieve niet naar het EP te komen als u symptomen van een luchtweginfectie vertoont of als u gedurende de afgelopen 14 dagen in contact bent geweest met een besmette persoon, of als u in regio's met een zeer hoge besmettingsgraad bent geweest.

Raadpleeg de bijgewerkte richtlijnen:

https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete.html

De meeste leden van het Parlement zullen op afstand aan de plenaire vergadering deelnemen. U wordt verzocht de voorkeur te geven aan telefonische of online mogelijkheden voor interviews met de EP-leden.

De Vox Box-opnamestudio is op 25 en 26 maart beschikbaar, maar onder een strikt regime van voorafgaande reservering en respect voor de sociale afstand.

De perstribune in de plenaire vergaderzaal zal toegankelijk zijn, maar met een beperkte capaciteit, rekening houdend met de sociale afstand.

De perszaal blijft gesloten.

Meer details over de plenaire agenda volgen morgen.

Een online pre-sessie briefing voor journalisten vindt plaats op donderdag 26 maart om 9.30 met de woordvoerder van het Europees Parlement. Nadere details volgen.

Dank u voor uw begrip.


Terug naar boven