r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Netflix verlaagt beeldkwaliteit door coronacrisis

donderdag 19 maart 2020, 19:35

BRUSSEL (ANP/RTR/DPA) - Videostreamingsdienst Netflix verlaagt in Europa dertig dagen de kwaliteit van beelden om overbelasting van het internet tijdens de coronacrisis te voorkomen. Het Netflix-dataverkeer wordt met een kwart gereduceerd, verwacht het Amerikaanse bedrijf.

De marktleider reageert met de stap op een oproep van de Europese Commissie in Brussel. De commissie vroeg streamingplatformen hun doorvoer van data aan te passen. De scherpere HD-kwaliteit van films of series vergt meer datacapaciteit dan de standaardkwaliteit. Volgens Netflix krijgen de klanten ondanks de beperking een dienst van "goede kwaliteit".

Brussel vreest dat het groeiende gebruik van videostreamingsdiensten het internet kan 'verstoppen'. Door allerlei coronamaatregelen, bijvoorbeeld de sluiting van bioscopen, cafés en theaters, zoeken steeds meer mensen voor vertier hun toevlucht tot het internet. Daarnaast werken steeds meer mensen thuis en maken daarbij gebruik van het internet (zoals voor videoconferenties).

Internetaanbieders verzekeren dat zij de groeiende vraag kunnen bolwerken.

Terug naar boven