r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Op de agenda: Coronavirus en Greta Thunberg

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op vrijdag 28 februari 2020.

EP-leden zullen de reactie van de EU op het coronavirus bespreken, samen met Greta Thunberg de klimaatwet debatteren en Internationale Vrouwendag vieren.

Coronavirus

De commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) zal donderdag de reactie van de EU en de lidstaten op het coronavirus bespreken.

Donderdag stemt de ENVI-commissie ook over de financiering van het civiele beschermingsmechanisme van de EU, wat EU-landen helpt om crisissen aan te pakken, zoals bijvoorbeeld gezondheidscrisissen.

Greta Thunberg

Klimaatactiviste Greta Thunberg zal woensdag het Parlement bezoeken om de klimaatwet en de doelstellingen van de EP-leden te bespreken.

Internationale Vrouwendag

Voordat Internationale Vrouwendag van start gaat op 8 maart zal de commissie vrouwenrechten en gendergelijkheid (FEMM) op donderdag de gelegenheid vieren met een conferentie. Tijdens panelgesprekken over economie en de rol vrouwen in de strijd tegen klimaatverandering, zullen de deelnemers de vooruitgang bespreken op het vlak van gendergelijkheid sinds de Verklaring van Peking van 25 jaar geleden.

Klimaatverandering

Voorzitter van het Parlement David Sassoli zal op woensdag een ceremonie met de burgemeesters van Europa in Parlement openen. Ze zullen de stap naar klimaatneutrale steden bespreken - steden die minder gas uitstoten dan ze absorberen, zuiveren of compenseren.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20200227STO73518


Terug naar boven