r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Installatie nieuwe leden van De Jonge Akademie, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 23 maart 2020 19:00 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Toon locatie
organisatie Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Deze bijeenkomst is voor deze datum afgelast, maar wordt mogelijk verplaatst naar een andere datum. Hou onze agenda in de gaten.

KNAW-president Wim van Saarloos installeert in het Trippenhuis van de KNAW tien nieuwe leden van De Jonge Akademie. Zij stellen zich voor en geven een korte impressie van hun onderzoek.

De nieuwe leden van De Jonge Akademie. Vlnr Tom de Greef (TUE, RU), Liesbeth van de Grift (UU), Hilde Verbeek (UM), Linnet Taylor (TU), Lotte Krabbenborg (RU), Tim Baarslag (UU), Liesbeth Janssen (TUE), Thijs Bol (UvA), Karwan Fatah-Black (UL). Niet op de foto: Maryam Kavousi (Erasmus MC). Foto Milette Raats.

Een benoeming is voor vijf jaar. Dat betekent dat De Jonge Akademie op 23 maart ook afscheid neemt van de tien leden die in 2015 werden geïnstalleerd.


Delen

Inhoud

1.

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Deze wetenschappelijke vereniging zet zich in voor de bevordering van de wetenschapsbeoefening in Nederland. Hierbij heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) verschillende taken. Zo houdt de KNAW zich bezig met advisering op het gebied van de wetenschapsbeoefening en met de beoordeling van de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek (peer review). Ook biedt het een forum voor de wetenschappelijke wereld en voor de bevordering van internationale wetenschappelijke samenwerking. Daarnaast is de KNAW een koepelorganisatie voor een groot aantal onderzoeksinstituten.

De KNAW richt zich op alle wetenschapsgebieden, die allen ondergebracht zijn bij een van de twee afdelingen die de KNAW kent: letterkunde en natuurkunde. Ieder jaar worden nieuwe wetenschappers voor het leven als lid benoemd op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW kent maximaal 220 gewone leden onder de vijfenzestig jaar, na die leeftijd wordt iemand rustend lid (met behoud van de rechten die een lid geniet). Het hoogste orgaan is de Algemene Leden Vergadering waarin de leden van de vereniging plaats nemen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven