r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Operatie Interview: Hugo de Jonge, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 maart 2020 16:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen H.M. (Hugo) de Jonge e.a.
organisatie De Balie

Hugo de Jonge

Hij begon zijn loopbaan als docent op een basisschool en is inmiddels minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en tevens vicepremier. CDA’er Hugo de Jonge is mede door zijn opvallende schoenen een van de bekendste bewindslieden. Maar het zijn niet enkel uiterlijkheden die ervoor zorgen dat de huidige minister van Volksgezondheid zo zichtbaar is.

De Jonge is veelvuldig aanwezig in het land, want als je minister de Jonge een uitnodiging stuurt, dan komt hij. Zo bleef hij dit jaar zelfs slapen in een jeugdzorginstelling en besloot hij de jeugdzorg opnieuw in te richten. Maar hoe hij dat precies wil doen, blijft nog even de vraag. Net zoals wie de nieuwe partijleider gaat worden van het CDA. De Jonge durfde als eerste te zeggen dat hij overweegt zich kandidaat te stellen. Hoe staat het ervoor met deze overwegingen en wat denkt hij van zijn concurrentie?


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven