r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Citizens' Dialogue in Gothenburg with Executive Vice-President Margrethe Vestager

Berlaymontgebouw
datum 5 maart 2020
plaats Mässans gata, Gothenburg, Zweden
locatie Swedish Exhibition Center, Mässans gata, Gothenburg, Sweden Toon locatie
aanwezigen M. (Margrethe) Vestager e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 05/03/2020

End date : 05/03/2020

Where:

Swedish Exhibition Center, Mässans gata, Gothenburg, Sweden

European Commission,

Justice and citizens’ rights,

  • Events/Conf/Fairs

Margrethe Vestager, Executive Vice President of the European Commission for a Europe Fit for the Digital Age, will discuss the topic of moving towards a truly digital European society with citizens in Gothenburg, Sweden.

Social media: #EUdialogues

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven