r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Deze week op de agenda: EU-Vietnam handelsakkoord, artificiële intelligentie en de samenwerking tussen de EU en het VK

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op vrijdag 7 februari 2020.

Toekomstige betrekkingen met het VK, de EU-Vietnam vrijhandelsovereenkomst en de uitdagingen van artificiële intelligentie staan deze week op de agenda van de plenaire zitting.

Access to video: Op de agenda in Straatsburg

(Duur van de video:01:06)

EU-Vietnam handelsovereenkomst

Het Parlement zal op woensdag stemmen over de vrijhandels- en investeringsakkoorden tussen de EU en Vietnam. Deze overeenkomsten zullen vrijwel alle tarieven tussen Vietnam en de EU tijdens de komende tien jaar afschaffen.

Toekomstige betrekkingen tussen de EU en het VK

Op 12 februari zal het Parlement zijn uitgangspositie meedelen omtrent de aankomende onderhandelingen over de nieuwe betrekkingen met het VK na brexit.

Artificiële intelligentie

Tijdens een debat op maandag en een stemming op woensdag, zullen de EP-leden de uitdagingen uiteenzetten van artificiële intelligentie en geautomatiseerde besluitvorming, en mogelijke maatregelen voorstellen om consumenten beter te beschermen.

EU-meerjarenbegroting

EP-leden zullen op 12 februari de prioriteiten voor de volgende meerjarenbegroting van de EU bespreken met de Raad en de Commissie, met het oog op de Europese top op 20 februari.

Vrouwenrechten

Op dinsdag zullen EP-leden de prioriteiten van het Parlement bespreken voor de gendergelijkheidstrategie 2020-2024 van de EU. Ze zullen ook een debat houden over de EU-prioriteiten voor de 64ste zitting van de VN-Commissie voor de Status van de Vrouw, in New York in maart. Op woensdag zullen ze stemmen over een resolutie die een EU-strategie eist om een einde te maken aan vrouwelijke genitale verminking in de wereld.

Illegale handel in huisdieren

Om de illegale handel van huisdieren in de EU aan te pakken, zal het Parlement donderdag over een resolutie stemmen over een verplicht EU-systeem voor de registratie en identificatie van katten en honden en strengere sancties tegen de vervalsers van dierenpaspoorten.

Uitbreiding

Op maandag zullen de EP-leden de herziene aanpak van toetredingsonderhandelingen bespreken die door de Commissie op 5 februari werd uiteengezet.

Find out more

Productinformatie

REF.: 20200131STO71520


Terug naar boven