r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU-India Aviation Summit, Delhi

Berlaymontgebouw
datum 21 april 2020 - 22 april 2020
plaats Delhi, India
locatie New Delhi, India Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 21/04/2020

End date : 22/04/2020

Where:

New Delhi, India

European Commission,

Transport and travel,

  • Events/Conf/Fairs

The European Commission and Ministry of Civil Aviation of India are jointly organising an EU-India Aviation Summit.

The summit will focus on EU-India air transport relations and the mutually shared challenges and opportunities of the two regions, such as growing air traffic, increasing sustainability, maintaining safety and the development of unmanned aircraft systems.

The summit will bring together high-level representatives of the aviation community (public and private sector, trade unions, NGOs etc.) from both the EU and India.

Programme

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven