r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

“the situation in Venezuela”, Brussel

Europees parlement in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 januari 2020 16:30 - 17:30
plaats Brussel, België
locatie Paul-Henri Spaak (PHS) Toon locatie
zaal 0A050 
aanwezigen (Dita) Charanzová, (Esteban) González Pons, (Javi) López, (Jordi) Cañas, (Hermann) Tertsch e.a.
organisatie Europees Parlement (EP)

Dita CHARANZOVÁ, EP Vice-President, with the legitimate interim President of Venezuela, Juan GUAIDÓ, and Javi LÓPEZ, Chair of the Delegation to the Euro-Latin American Parliamentary Assembly (DLAT), the Vice-Chairs of DLAT Jordi CANAS and Hermann TERTSCH, and EPP Vice-Chair Esteban GONZÁLEZ PONS


Inhoud

1.

Europees Parlement (EP)

Het Europees Parlement (EP) vertegenwoordigt ruim 450 miljoen Europeanen en bestaat momenteel uit 705 afgevaardigden (inclusief voorzitter). Nederland heeft 29 zetels in het Europees Parlement. Het Europees Parlement wordt geacht een stem te geven aan de volkeren van de 27 landen die aan de Unie deelnemen, en vooral te letten op het belang van de Unie in zijn geheel.

De leden van het Europees Parlement worden om de vijf jaar rechtstreeks gekozen door de burgers van de Europese Unie. De volgende verkiezingen zijn in 2024. Het Parlement debatteert op basis van voorstellen van de Europese Commissie en kan daarbij wijzigingen voorstellen, waarna het Parlement samen met de Raad van de Europese Unie een beslissing over deze voorstellen neemt.

2.

Meer over...

Terug naar boven