r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EC @ Davos World Economic Forum 2020

Davos, Zwitserland
datum 22 januari 2020 - 23 januari 2020
plaats Davos, Zwitserland
locatie Davos, Switzerland (14h30-15h30) Toon locatie
zender EbS+
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans, M. (Mark) Rutte, M. (Maroš) Sefčovič, K.A. (Kyriakos) Mitsotakis e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Program:

16:16:20 Strategic Outlook - Russia - Jonathan TEPPERMAN, Editor in Chief of Foreign Policy Magazine - Maxim ORESHKIN, former Russian Minister for Economic Development - Paula J. DOBRIANSKY, American Foreign Policy Expert - Kirill DMITRIEV, CEO of Russian Direct Investment Fund - Maroš ŠEFČOVIČ, Vice-President of the European Commission in charge of Interinstitutional relations and Foresight


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

3.

Meer informatie

Terug naar boven