r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU-Kazakhstan Cooperation Council, 20 January 2020, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 20 januari 2020
plaats Brussel, België

Livestreaming

Livestreaming

20 januari 2020

  • 18:50 Persconferentie

Planning onder voorbehoud

Voornaamste agendapunten

De Samenwerkingsraad zal zich buigen over de partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en Kazachstan, de politieke, economische en handelsaangelegenheden en de regionale en internationale ontwikkelingen.

De Samenwerkingsraad zal worden voorgezeten door Z.E. Gordan Grlić Radman, de Kroatische minister van Buitenlandse en Europese Zaken, namens de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken. De Kazachse delegatie zal worden geleid door Z.E. Mukhtar Tleuberdi, minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Kazachstan.

De Samenwerkingsraad zal zich buigen over de stand van zaken en de volgende stappen met betrekking tot de op 21 december 2015 ondertekende versterkte partnerschaps- en samenwerkings­overeenkomst (ECPA).

De ministers zullen spreken over samenwerking en politieke, economische en handelsvraagstukken, waaronder interne hervormingen, de rechtsstaat en de mensenrechten.

Daarnaast zal de Samenwerkingsraad regionale en internationale ontwikkelingen en samenwerking evalueren, samen met veiligheidskwesties.


1.

Meer over...

Terug naar boven