r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

European Radon Week 2020, Wenen

Hundertwasserhaus in Wenen
datum 24 januari 2020 - 28 januari 2020
plaats Wenen, Oostenrijk
locatie Vienna, Austria Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 24/01/2020

End date : 28/01/2020

Where:

Vienna, Austria

European Commission,

Consumer affairs and public health,

  • Events/Conf/Fairs

The European Radon Week 2020 will combine three workshops and is addressed to national authorities, the scientific radon community, industry and all other experts interested in radon. The European Radon Week will give an overview of the work and research done in Europe, especially in the field of harmonisation of radon measurement methods, radon priority areas, mapping and communicating radon data. Invited experts will present results and experiences, but much time will be reserved for discussions.

Programme

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven