r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Het Europees Parlement in Nederland en België

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op woensdag 8 januari 2020.

Er is niet alleen een Europees Parlement in Straatsburg, Brussel of Luxemburg - het is dichterbij dan je denkt. Er zijn bureaus in Den Haag en in Brussel, met activiteiten in beide landen.

Stel je voor, je bent een jonge leerling of student en geïnteresseerd in wat er in Europa gebeurt. Of je bent een leerkracht op zoek naar materiaal om je klassen over Europa voor te bereiden. Misschien ben je wel een activist die wil weten wat het Parlement doet om klimaatverandering te bestrijden en je wil gehoord worden. Of je wil gewoon betrokken zijn en vrijwilligerswerk doen samen met anderen met dezelfde interesses.

De lokale bureaus van het Parlement in 35 Europese steden beantwoorden alle bovenstaande vragen en kunnen nog veel méér voor je betekenen. Ze informeren en communiceren over het Europees Parlement en de EU, organiseren evenementen en debatten én vormen netwerken met mensen en organisaties die samen de toekomst van Europa willen vormen. Bekijk onze video en lees verder.

Access to video: Het Parlement dicht bij jou

(Duur van de video:00:55)

EP Liaison offices

Voor jou, in jouw land, in jouw taal

Honderdduizenden mensen hebben deelgenomen aan duizenden activiteiten om mensen te informeren over de Europese verkiezingen in 2019. Deze gemeenschap leeft nu verder via www.together.eu zodat ook jij kan deelnemen. De lokale bureaus van het Parlement steunen de vrijwilligers in hun activiteiten of organiseren zelf online en offline vergaderingen, debatten of trainingen. Misschien loopt er net een wedstrijd om een uitstap naar het Parlement in Brussel of Straatsburg te winnen? Neem een kijkje naar de website van het bureau het dichtst bij jou of volg ze op sociale media ↓↓

Europees Bureau van Nederland op sociale media

Europees Bureau van België op sociale media

Jonge Europeanen in de kijker

De bureaus steunen ook pan-Europese activiteiten voor jongeren:

  • Het Europees jongerenevenement (EYE) brengt duizenden jongeren samen om ideeën uit te wisselen over de toekomst van Europa. De volgende editie zal plaatsvinden op 29 en 30 mei 2020 in Straatsburg.
  • Euroscola is een simulatie voor jonge studenten die samenkomen in Straatsburg om (net als echte EP-leden) te debatteren, te onderhandelen, te stemmen en resoluties aan te nemen. Elk jaar vinden er ongeveer 20 Euroscola-sessies in Straatsburg plaats, met gemiddeld 10.000 studenten per jaar.
  • EPAS (European Parliament Ambassador School programma) biedt leerlingen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om te leren over de EU en hun rechten. Eind oktober 2019 waren 3.411 leerkrachten en 21.450 studenten actief betrokken van 1.500 deelnemende scholen uit 27 lidstaten (behalve het VK).

De bureaus van het Parlement werken samen met de nationale media en de Europarlementariërs, die betrokken worden in debatten en andere activiteiten.

Bezoek, ervaar en ontdek

Wanneer je de volgende keer in Berlijn, Helsinki, Ljubljana, Kopenhagen of binnenkort in Talinn komt, kan je via een interactieve tentoonstelling in de ‘Europa Experience’ ontdekken hoe beslissingen gemaakt worden op Europees niveau. Bezoekers in Brussel kunnen terecht in het Parlamentarium en in Straatsburg in het parlamentarium Simone Veil.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20191127STO67511


Terug naar boven