r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Pond zakt weg door bezorgheid no-dealbrexit

donderdag 2 januari 2020, 13:21

LONDEN (ANP/RTR) - Het Britse pond sterling verloor donderdag aan waarde. De euforie van kort na de verkiezingen half december maakt plaats voor bezorgdheid over het risico van een no-dealbrexit eind 2020.

Hoewel de handel dun is donderdag, valt op te maken dat handelaren zich zorgen maken over de handelsbesprekingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. De Britten geven zichzelf een jaar om tot een deal te komen. De deadline kan worden verlengd, maar premier Boris Johnson wil daar niet aan. Waarschuwingen dat het tijdspad te kort zou zijn, sloeg en slaat de Brit in de wind.

De laatste cijfers van de index van de Britse inkoopmanagers droegen bij aan de daling van het pond. De data toonden aan dat de industriële bedrijvigheid in december in het snelste tempo daalde sinds 2012. De vertraging van de wereldeconomie zat de vraag dwars, maar ook de brexitonzekerheid.

Het Britse pond was donderdag aan het begin van de middag 1,3206 dollar waard. Medio december, kort na de verkiezingen, was sprake van een piek van 1,3516 dollar.

Terug naar boven