r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Afrikadag 2020: Climate Justice, Amsterdam

datum 4 april 2020 10:00 - 18:00
plaats Amsterdam
locatie Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) Toon locatie
aanwezigen S.A.M. (Sigrid) Kaag e.a.
organisatie Foundation Max van der Stoel (FMS)

Op 4 april 2020 is het weer tijd voor de jaarlijkse Afrikadag van FEPS en FMS! Dit jaar staat de dag in het teken van het thema Climate Justice en is Sigrid Kaag aanwezig als hoofdgast! Ben jij er ook weer bij? De kaartverkoop start 27 februari. Houd www.Afrikadag.nl in de gaten voor alle updates over het programma!

Praktische informatie

4 april 2020, 10:00 uur tot 17:30 uur

Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam

Voor ticketverkoop (vanaf 27 feb), programma en meer, zie www.Afrikadag.nl.

Climate Justice

Met 'Climate Justice' als thema gaan we tijdens de Afrikadag op 4 april 2020 in op de sociaaleconomische gevolgen van klimaatverandering. Landen in Afrika worden veel harder getroffen door de gevolgen van klimaatverandering dan de rijke landen, terwijl hun bijdrage hieraan zeer bescheiden is. ‘Climate Justice’ verwijst naar elk probleem van sociale rechtvaardigheid dat verband houdt met de gevolgen van klimaatveranderingen en de maatregelen om dit aan te pakken. Landen in Afrika zijn vaak op hun hoede voor het implementeren van beleid voor klimaatverandering, omdat ze het niet eerlijk vinden om te moeten betalen voor een probleem dat ze niet hebben gecreëerd. Hoe verdelen we de kosten van klimaatfinanciering wereldwijd eerlijk? En wat zijn de gevolgen van ons eigen klimaatbeleid op Afrikaanse landen eigenlijk? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit beleid eerlijk is en aansluit bij wat er in deze landen nodig is?

Programma

Met minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking als openingsspreker, meer dan 30 workshops georganiseerd door verschillende organisaties, een uitgebreid cultuurprogramma én een toffe inspiratiemarkt belooft de Afrikadag 2020 weer een groot succes te worden. Ook deze editie vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen met daarna een spetterende afterparty AFREAK in Desmet Studio's.

Vanaf februari gaat de vernieuwde website online, met eind februari het programma en de start van de kaartverkoop. Wil jij op de hoogte blijven van alle updates over de Afrikadag? Check www.Afrikadag.nl of schrijf je in voor de FMS nieuwsbrief.


1.

Meer over...

Terug naar boven