r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Grote verwachtingen NGIZ-Clingendael Bijeenkomst met Geert Mak op 23 januari, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 23 januari 2020 16:30
plaats Den Haag
aanwezigen J.Q.TH. (Jan) Rood e.a.
organisatie Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

HELAAS, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Grote verwachtingen is het door Geert Mak geschreven vervolg op het zeer succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. Waar In Europa handelde over de twintigste eeuw en hoe die, in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd, gaat Grote verwachtingen over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999. Twintig jaar later is de sfeer en stemming in en rond Europa minder optimistisch dan toen, met Brexit en Euroscepsis, een door crises geteisterde EU, het Amerika van Donald Trump en een agressief Rusland. Om maar enkele voorbeelden te noemen. Wat is van de hoge verwachtingen uitgekomen? Hoe staat Europa er twintig jaar later voor?

Over deze vragen gaat Geert Mak met u op 23 januari in gesprek. De bijeenkomst zal worden ingeleid en voorgezeten door Jan Rood, voorzitter van het NGIZ.

U bent van harte welkom deze namiddag bij Museum Sophiahof aan de Sophialaan 10, Den Haag.

De ontvangst is om 16.30 uur. De voordracht van Geert Mak is van 17.00 - 18.30 uur. Na afloop is er een informele borrel.

U kunt zich hieronder aanmelden voor de bijeenkomst die wij met medewerking van het Montesquieu Instituut organiseren.

Relaties van het Montesquieu Instituut kunnen zich inschrijven via ‘free ticket Montesquieu Instituut’.

Graag tot ziens op 23 januari!


Inhoud

1.

Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Sinds 1945 bestaat er een Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) dat onder meer via lezingen en debatten zo veel mogelijk mensen informatie wil geven over internationale aangelegenheden.

Het NGIZ werkt samen met andere organisaties op het gebied van internationale betrekkingen, stimuleert wetenschappelijk onderzoek door vestiging van (drie) bijzondere leerstoelen en looft een prijs uit voor universitair onderzoek naar internationale onderwerpen.

2.

Meer over...

Terug naar boven