r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Bedrijfsbezoek aan het Centraal Bureau voor de Statistiek, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 19 februari 2020 13:00 - 17:00
plaats Den Haag
locatie Centraal Bureau voor Statistiek, Henri Faasdreef 312, 2492 JP Den Haag Toon locatie
organisatie Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Talent & Ontwikkeling organiseert een reeks bedrijfsbezoeken voor promovendi en postdocs die hun carrièremogelijkheden willen verkennen. Deelname aan een bedrijfsbezoek betekent de mogelijkheid krijgen tot het beter leren kennen van een organisatie en de carrièremogelijkheden evenals het opdoen van relevante contacten.

Doelgroep

Promovendi en postdocs die hun carrièremogelijkheden willen ontdekken door een kijkje te nemen bij verschillende relevante organisaties. Spreek je niet perfect Nederlands, maar kun je het wel verstaan? Ook dan ben je van harte uitgenodigd. Het evenement gaat door bij ten minste 15 aanmeldingen.

Programma

Het bedrijfsbezoek duurt een halve dag en ziet er als volgt uit:

  • Welkom met koffie en thee
  • Presentatie over het CBS
  • Presentatie over de onderzoeksprogramma’s van het CBS
  • Presentatie over de carrière mogelijkheden binnen het CBS en wat het CBS zoekt in potentiële werknemers.
  • Speeddatecafé

Centraal Bureau voor Statistiek

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Bekijk voor meer informatie de website van het Centraal Bureau voor Statistiek


Delen

Inhoud

1.

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Deze wetenschappelijke vereniging zet zich in voor de bevordering van de wetenschapsbeoefening in Nederland. Hierbij heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) verschillende taken. Zo houdt de KNAW zich bezig met advisering op het gebied van de wetenschapsbeoefening en met de beoordeling van de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek (peer review). Ook biedt het een forum voor de wetenschappelijke wereld en voor de bevordering van internationale wetenschappelijke samenwerking. Daarnaast is de KNAW een koepelorganisatie voor een groot aantal onderzoeksinstituten.

De KNAW richt zich op alle wetenschapsgebieden, die allen ondergebracht zijn bij een van de twee afdelingen die de KNAW kent: letterkunde en natuurkunde. Ieder jaar worden nieuwe wetenschappers voor het leven als lid benoemd op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW kent maximaal 220 gewone leden onder de vijfenzestig jaar, na die leeftijd wordt iemand rustend lid (met behoud van de rechten die een lid geniet). Het hoogste orgaan is de Algemene Leden Vergadering waarin de leden van de vereniging plaats nemen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven