r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Voorlichtingsbijeenkomst EIC Accelerator, Den Haag

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 21 januari 2020 15:00 - 17:30
plaats Den Haag
locatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL Toon locatie
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Bent u een innovatieve mkb-ondernemer in de technologiesector en bent u klaar voor het opschalen naar Europa of wereldwijd? Neem dan deel aan de voorlichtingsbijeenkomst EIC Accelerator (voorheen mkb (SME) instrument). Met nog 4 deadlines te gaan in 2020 is dit het ideale moment om meer te weten te komen over deze subsidie.

Deze voorlichtingsbijeenkomst is speciaal gericht op innovatieve mkb'ers die klaar zijn om hun innovatie internationaal te gaan opschalen en daarvoor financiële steun kunnen gebruiken. Naast de bestaande subsidie van maximaal € 2,5 miljoen, is er sinds oktober 2019 ook een mogelijkheid om aanvullend investeringsgeld (blended finance: subsidie en equity) op te halen tot maximaal € 15 miljoen.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u alle informatie over de regeling en hoe deze sinds oktober 2019 is veranderd. Daarnaast vertellen ondernemers over hun ervaringen met deze competitieve subsidie. De voorbeelden komen uit de Life Science & Health sector (LS&H-sector). Ook krijgt u alle ruimte om vragen te stellen aan deze ondernemers en de adviseurs van RVO.nl.

Na afloop weet u:

  • of de EIC Accelerator goed aansluit bij uw bedrijf en innovatie;
  • hoe deze regeling werkt;
  • welke stappen u nu al kunt zetten voor een succesvolle aanvraag in maart 2020.

Programma

 
 

Tijd

Onderdeel

15:00 - 15:15 uur

Inloop met koffie

15:15 - 15:25 uur

Welkom

15:25 - 16:00 uur

Voorlichting subsidieregeling

16:00 - 17:00 uur

Interviews met ondernemers uit de LS&H-sector

17:00 - 17:30 uur

Borrel

Aanmelden

U kunt zich tot en met 19 januari 2020 online aanmelden voor deze bijeenkomst. Toegang is gratis, maar inschrijving is verplicht. Alleen met een aanmelding heeft u toegang tot het gebouw van RVO.nl. Ook moet u zich bij binnenkomst kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

MKB in Europa

Deze voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het stimuleringsprogramma MKB in Europa, een samenwerking tussen RVO.nl en ZonMw. Meer informatie over het stimuleringsprogramma, de agenda en verslagen van eerdere bijeenkomsten vindt u op de website van ZonMw. Hier vindt u ook de video-opnames van de vorige voorlichtingsbijeenkomsten over de Europese regelingen Fast Track to Innovation en Eurostars.

EIC Accelerator

Bent u werkzaam bij een internationaal georiënteerd, innovatief bedrijf met de ambitie om te groeien? De EIC accelerator pilot van Horizon 2020 ondersteunt het naar de internationale markt brengen van een nieuw product, proces of dienst.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Gwendolynn Bos-Grootaers, e-mail: gwendolynn.grootaers@rvo.nl.


Inhoud

1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...

Terug naar boven