r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Deze week in het Parlement: speciale klimaatsessie, de Toekomst van Europa, Sacharovprijs

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 9 december 2019.

EP-leden bespreken nieuwe klimaatactie tijdens uitzonderlijke plenaire sessie, maken voorbereidingen voor de Conferentie over de Toekomst van Europa en eren mensenrechtenactivisten.

Op woensdag zal het Parlement een bijzondere plenaire sessie houden over de “Europese Green Deal”, om ervoor te zorgen dat Europa het eerste continent wordt dat klimaatneutraal is. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en eerste vicevoorzitter Frans Timmermans zullen het project voorstellen aan EP-leden om hun eerste reacties te horen.

Op maandag, zal de Commissie Constitutionele zaken (AFCO) haar input finaliseren voor de politieke leiders van het Parlement voor de organisatie van de Conferentie over de Toekomst van Europa. De Conferentie, die van start zal gaan in 2020, wordt georganiseerd door het Parlement, de Raad en de Commissie en zal Europese burgers de kans bieden om hun ideeën te delen en dus bij te dragen aan de hervorming van de EU.

Het Parlement zal dinsdag de winnaars van de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken vieren met de onthulling van de “Sacharov Weg naar de Vrijheid”. “De Weg” bestaat uit individuele platen voor alle winnaars van de Sacharovprijs en zal te vinden zijn op de esplanade tussen de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel. Het Parlement reikt sinds 1988 jaarlijks de Sacharovprijs uit aan individuen en organisaties die opkomen voor mensenrechten en fundamentele vrijheden.

Productinformatie

REF.: 20191205STO68452


Terug naar boven