r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europese Green Deal wordt woensdag aan het Europees Parlement gepresenteerd

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op dinsdag 10 december 2019.

De EP-leden debatteren woensdag vanaf 14.00 uur tijdens een buitengewone plenaire vergadering over de "Europese Green Deal" die van de EU het eerste klimaatneutrale continent moet maken.

Naar verwachting presenteert de Europese Commissie de "Europese Green Deal" op woensdag 11 december, waarna het Europees Parlement hierover in debat gaat met Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en uitvoerend vicevoorzitter verantwoordelijk voor de Europese Green Deal, Frans Timmermans.

De Europese Green Deal zal zich concentreren op de strijd tegen klimaatverandering en andere milieudoelstellingen op het gebied van vervoer, energie, luchtverontreiniging, landbouw, circulaire economie en biodiversiteit.

Het Commissievoorstel zal zeer waarschijnlijk tevens een tijdspad aangeven voor de toekomstige plannen. Het Parlement eist dat de CO2 uitstoot in de EU al in 2030 met 55% verminderd moet zijn dat de Europese Unie in 2050 klimaatneutraal is. Voor het realiseren van deze doelstellingen is een ambitieuze EU-langetermijnbegroting voor 2021-2027 dringend noodzakelijk.

Bekijk het live debat via EP Live en EbS+.

Debat: woensdag 11 december 14.00-16.00 uur.

Procedure: Verklaring van de voorzitter van de Commissie, gevolgd door een debat


Terug naar boven