r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kamerdelegatie aanwezig bij VN-Klimaatconferentie in Madrid

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer), gepubliceerd op donderdag 5 december 2019.

Een delegatie van Tweede Kamerleden woont in de tweede week van december de VN-Klimaatconferentie (COP 25) in Madrid bij. Leden van de Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) organiseren daar op 11 december de bijeenkomst ‘Spice up the European Green Deal’. Hier spreken zij met andere parlementariërs over de ambities van de nieuwe Europese Commissie op het gebied van klimaat.

De Kamerdelegatie is van 7 tot en met 13 december aanwezig op de conferentie in Madrid. De Kamerleden volgen de onderhandelingen en hebben daarnaast verschillende ontmoetingen. Zo spreken zij met EZK-minister Eric Wiebes en vertegenwoordigers van duurzame bedrijven en organisaties. Ook leggen de Kamerleden diverse werkbezoeken af. Ze bezoeken het centrum van de stad waar auto’s op fossiele brandstof niet mogen rijden. Daarnaast brengt de delegatie een bezoek aan een van oorsprong Nederlands datacentrum. Duurzame energie is voor dit bedrijf een belangrijk thema vanwege het hoge energieverbruik van de servers en koeling.

Interparlementaire bijeenkomst

De interparlementaire bijeenkomst ‘Spice up the European Green Deal’ vindt plaats op initiatief van klimaatrapporteurs Agnes Mulder en Matthijs Sienot. Het doel hiervan is een eerste, informele gedachtewisseling met parlementsleden van andere EU-lidstaten over de Europese Green Deal die Timmermans op diezelfde dag in het Europees Parlement presenteert. Centraal staat een brede agenda die de Europese Unie moet transformeren tot een klimaatneutrale en circulaire emissie-loze economie in 2050.

Delegatie Tweede Kamer

De delegatie bestaat uit de volgende Kamerleden:


Terug naar boven