r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

'Charmeoffensief Labour om brexitstemmer'

donderdag 28 november 2019, 10:46

LONDEN (ANP) - De Britse oppositiepartij Labour komt twee weken voor de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk met een charmeoffensief gericht op de brexitstemmer. Dat meldden ingewijden aan de Britse omroep BBC. Het onderschatten van brexit als onderwerp zou tot nu toe een "fatale fout" in de campagne geweest zijn.

Labour benadrukt nu dat het niet tegen de brexit is. Wel blijven de eerdere standpunten als een nieuwe brexitdeal en eventueel een nieuw brexitreferendum staan. Daarbij komt wel een toelichting dat een Labour-brexitdeal beter zou zijn voor de werkende Brit.

Concreet krijgen kabinetsleden van Labour, die een vertrek uit de EU steunen, voortaan meer aandacht in de media. Ook zal partijleider Jeremy Corbyn een ronde maken langs de plaatsen waar veel brexitstemmers wonen.

Labour grijpt in omdat verkiezingsbeloftes als gratis internet voor alle Britten weinig lijken op te leveren. De Conservatieven staan volgens de meest recente peiling van YouGov 11 procentpunt voor op de linkse partij van Corbyn.

Terug naar boven