r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU-Tajikistan Cooperation Council, 10 December 2019

Kalender
datum 10 december 2019
plaats the context of the new EU strategy

Livestreaming

Livestreaming

10 december 2019

  • 15:10 Persconferentie

Planning onder voorbehoud

Voornaamste agendapunten

De Samenwerkingsraad zal spreken over de bilaterale betrekkingen in het kader van de partnerschaps- en samenwerkings­overeenkomst EU‑Tadzjikistan.

De zitting zal worden voorgezeten door Sirojiddin Muhriddin, minister van Buitenlandse Zaken van Tadzjikistan. Gordan Grlić Radman, minister van Buitenlandse en Europese Zaken van Kroatië, zal namens de hoge vertegenwoordiger voor de EU optreden.

De Samenwerkingsraad zal evalueren hoe er sinds de vorige bijeenkomst in november 2018 uitvoering is gegeven aan de partnerschaps- en samenwerkings­overeenkomst. De bespreking vindt plaats in het kader van de nieuwe EU-strategie inzake Centraal-Azië, die op 17 juni 2019 is aangenomen.

De Raad zal spreken over politieke ontwikkelingen in Tadzjikistan, onder meer op het vlak van de rechtsstaat, mensenrechten en fundamentele vrijheden.

Daarnaast zal de Samenwerkingsraad zich buigen over de economische situatie in het land, de bilaterale handel en de EU‑ontwikkelings­hulp. Tot slot zal worden ingegaan op de sociaal-economische omstandigheden van de Tadzjiekse bevolking en de strijd tegen corruptie.

De ministers van Buitenlandse Zaken Gordan Grlić Radman en Sirojiddin Muhriddin zullen zich buigen over regionale samenwerking en internationale vraagstukken.


1.

Meer over...

Terug naar boven