r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Von der Leyen heeft waardering voor boeren

woensdag 27 november 2019, 13:30
Tractor op land

STRAATSBURG (ANP) - Er mag geen twijfel over bestaan dat boeren een gewaardeerd deel van onze cultuur en toekomst blijven uitmaken. Aanstaand voorzitter van de Europese Ursula von der Leyen zei dat woensdag terwijl in tal van EU-landen landbouwers de straat op gaan om aandacht te vragen voor hun lastige werkomstandigheden. Veel boeren voelen zich ondergewaardeerd en vrezen te worden getroffen door maatregelen tegen klimaatverandering.

Von der Leyen erkende dat haar ambitieuze klimaatbeleid veranderingen voor iedereen met zich meebrengt. De nieuwe EU-commissaris van Landbouw, de Pool Janusz Wojciechowski, zal zeker stellen dat "onze boeren ook kunnen floreren terwijl ze zich aanpassen aan de nieuwe realiteit", beloofde de Duitse politica in het Europees Parlement in Straatsburg.

We hebben een strategie nodig om voedsel duurzaam van de boerderij op ons bord te krijgen, aldus Von der Leyen. Daarbij hoort volgens haar bijvoorbeeld dat jonge boeren toegang hebben tot financiering. Daarnaast is het belangrijk dat geïmporteerd voedsel voldoet aan de Europese milieustandaarden, probeerde ze de agrarische sector gerust te stellen.

Terug naar boven