r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Infografiek: Zo ziet de nieuwe Europese Commissie eruit

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op woensdag 27 november 2019.

De nieuwe Europese Commissie zal uit meer vrouwen dan ooit bestaan én is rijk aan politieke ervaring. Bekijk de infografiek en ontdek hoe het uitvoerende orgaan van Europa er nu uitziet.

Het nieuwe team van Europese commissarissen, dat op 27 november verkozen werd door het Europees Parlement, telt 12 vrouwen, een toename vergeleken met de Commissie van Jean-Claude Juncker in 2014, die in het begin slechts 9 vrouwen telde. Voor de eerste keer is de voorzitter van de Commissie ook een vrouw: Ursula von der Leyen werd in juli door het Parlement goedgekeurd.

De meeste commissarissen waren in het verleden ministers in hun nationale regeringen. Negen commissarissen van het team van Ursula von der Leyen waren voor hun benoeming leden van het Europees Parlement.

De jongste commissaris is de 29-jarige Virginijus Sinkevičius uit Lithouwen, en de oudste commissaris is Spanjaard Josep Borell, 72 en voormalig voorzitter van het Europees Parlement.

Het Europees Parlement organiseerde hoorzittingen met alle kandidaat-commissarissen om te oordelen of ze geschikt zijn voor de hun toegewezen portefeuille en om te verzekeren dat ze de vaardigheden en de visie hebben om te handelen in het belang van de Europeanen.

Productinformatie

REF.: 20191121STO67150


Delen

Terug naar boven