r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Parlement viert dertig jaar Verdrag van de Rechten van het Kind

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 18 november 2019.

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het Verdrag van de Rechten van het Kind organiseert het Europees Parlement op woensdag 20 november een high level conferentie.

De conferentie zal stilstaan bij de vooruitgang die de afgelopen dertig jaar op het gebied van kinderrechten is geboekt en tevens reflecteren over de uitdagingen waarmee nieuwe generaties in de moderne wereld worden geconfronteerd.

Het programma ziet er als volgt uit:

Hoogwaardigheidsbekleders

De conferentie wordt geopend door Hare Majesteit de Koningin der Belgen en David Sassoli, Voorzitter van het Europees Parlement. De Spaanse zanger en UNICEF Goodwill Ambassadeur David Bisbal zal het openingsnummer ten gehore brengen. De afgevaardigden zullen het recht van kinderen om te leven en zich te ontwikkelen bespreken, maar ook het recht van kinderen om te dromen.

Tevens wordt woensdag om 18.10 uur de tentoonstelling "Human Rights, still some way to go?" ("Mensenrechten, nog een lange weg te gaan?") van het netwerk Cartooning for peace geopend door Fabio Castaldo, ondervoorzitter van het Parlement. De tentoonstelling is te zien op de Mezzanine, tweede verdieping in het Spaak-gebouw.

Indien u de conferentie wenst bij te wonen dient u zich vooraf te registreren. Volwassenen kunnen zich hier inschrijven, minderjarigen kunnen zich hier inschrijven.

Verdrag van de Rechten van het Kind

Het Verdrag van de Rechten van het Kind streeft naar een betere toepassing van kinderrechten wereldwijd. Het Verdrag heeft de EU en de EU-lidstaten geïnspireerd om wetgeving, beleid en praktijken te wijzigen zodat kinderrechten beter worden beschermd en bevorderd, ongeacht de nationaliteit of verblijfsstatus van het kind.

Het VN-Verdrag van de rechten van het kind is het meest geratificeerde mensenrechtenverdrag ter wereld.

Praktische informatie voor journalisten

Journalisten die reeds over een inter-institutionele EU-accreditatie beschikken hebben automatisch toegang tot het evenement. Voor degenen die niet over een permanente media-accreditatie beschikken, kan hier een aanvraag worden ingediend.

WANNEER: Woensdag 20 november, 14.30 - 18.30 uur CET.

WAAR: Vergaderzaal van het Europees Parlement in Brussel, Spaak-gebouw.

U kunt de conferentie hier live volgen.


Terug naar boven