r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Citizens’ dialogue in Athens with Commissioner Dimitris Avramopoulos

Zappeion in Athene, Griekenland
datum 21 november 2019
plaats Athene, Griekenland
locatie Athens, Greece Toon locatie
aanwezigen D. (Dimitris) Avramopoulos e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 21/11/2019

End date : 21/11/2019

Where:

Athens, Greece

European Commission,

Asylum and migration, Justice and citizens’ rights,

  • Events/Conf/Fairs

Dimitris Avramopoulos, Commissioner for migration, home affairs and citizenship, will discuss internal and external security challenges in Europe with citizens in Athens, Greece.

Social media: #EUdialogues; #FutureOfEurope

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven