r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Roerige steden: De Toekomst van Europa?, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 november 2019 16:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen A. (Ahmed) Aboutaleb e.a.
organisatie De Balie

In het tanende Europa ligt de nationale staat steeds meer onder vuur. Bieden Europese steden een praktisch alternatief? In De Balie gaan de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en de burgemeester van Berlijn Michael Müller, in gesprek: een middag over de rol van Europese steden die voor globale uitdagingen als klimaatverandering en stedelijke ontwikkeling staan, maar tegelijkertijd in direct contact moeten blijven met hun inwoners.

Welke rol zien burgemeesters Aboutaleb en Müller voor de stad in Europa, een zowel lokaal als internationaal bestuursorgaan? De bestuurders van Berlijn en Rotterdam gaan, aan de hand van teksten uit de Europese literatuur voorgedragen door actrice Anne van Veen, in De Balie het gesprek aan over Europese uitdagingen waar hun beide steden voor staan: van groeiende ongelijkheid tot de culturele diversiteit van steden.

Dean Bowen, stadsdichter van Rotterdam, opent de avond met een speciaal voor dit programma geschreven tekst.

Moderator: Yoeri Albrecht

Voertaal: Nederlands en Duits met simultane vertaling


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven