r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

51e themadiner Alumninetwerk Den Haag - prof. dr. Maarten Goos

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 november 2019 18:30 - 21:30
plaats Den Haag
locatie Brasserie Berlage - Pres. Kennedylaan 1, 2517 JK Den Haag. Rechts achter het Omniversum in de tuin van het Gemeentemuseum Toon locatie
organisatie Universiteit Utrecht (UU)

Op donderdag 21 november organiseert het alumninetwerk in Den Haag voor de 51e keer een themadiner. Deze avond is prof. dr. Maarten Goos te gast, die het zal hebben over de toekomst van werk.

Grand diner Futuresque - Werken in de toekomst

Automatisering, robotisering, digitalisering, kunstmatige intelligentie, big data

De ontwikkelingen gaan snel. Ontwikkelingen, die een grote invloed zullen hebben op de arbeidsmarkt, de werkvloer en de sociale omstandigheden van een groot aantal burgers. Welke uitdagingen en kansen zijn er voor werkgevers en werknemers? Welke kennis en vaardigheden zijn nodig in de toekomst? Welke rol zouden Nationale en Europese beleidsmakers hierbij kunnen spelen?

Wetenschappelijk onderzoek, samenwerking met andere universiteiten, afstemming tussen overheid en bedrijfsleven zijn hierbij van groot belang. Op al deze aspecten gaat Maarten Goos in tijdens zijn lezing.

Foto Ed van Rijswijk

Spreker

Maarten Goos (1975) is sinds 2015 hoogleraar Economics and Institutions aan de Universiteit Utrecht, Utrecht School of Economics. Van 2011 tot 2015 was hij Associate Professor aan de KU Leuven. Hij heeft economie gestudeerd aan de KU Leuven en is gepromoveerd bij London School of Economics.

Maarten is voorzitter van de EU expert group on the impact of digitisation on the labour market. De Europese Unie wil beleidsmakers een betere greep geven op de invloed van digitalisering op de arbeidsmarkt. In het voorjaar van 2018 en 2019 heeft hij als visiting professor Technology and Policy Research Initiative een bezoek gebracht en onderzoek gedaan aan Boston University. In het voorjaar van 2020 zal Maarten als visiting professor werkzaam zijn bij Stanford Institute for Human Centered Artificial Intelligence, Stanford University.

Driegangendiner

Voor dit themadiner is de gehele Brasserie Berlage beschikbaar. Na de ontvangst in de serre, wordt er een driegangendiner geserveerd (in tegenstelling tot het eerder in de uitnodiging genoemde tweegangendiner). Allergieën en dieetwensen kunnen worden doorgegeven bij de aanmelding of gedeeld worden via alumni@uu.nl.

Begindatum en -tijd

21 november 2019 18:30

Einddatum en -tijd

21 november 2019 21:30

Locatie

Brasserie Berlage - Pres. Kennedylaan 1, 2517 JK Den Haag. Rechts achter het Omniversum in de tuin van het Gemeentemuseum

Entree

€ 37,50 voor Vrienden van het Utrechts Universiteitsfonds, € 39,50 voor alle anderen.

Aanmelden

Aanmelden kan via ons aanmeldsysteem.


Terug naar boven