r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Erasmus+ Sport information day, Brussel

Europese Commissie logo op het glas
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 30 januari 2020 08:30 - 18:20
plaats Brussel, België
locatie Karel de Grote (CHAR) Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC)

Start date : 30/01/2020

End date : 30/01/2020

Where:

Charlemagne building, Brussels, Belgium

European Commission, Other bodies and agencies,

Culture, education and youth,

  • Events/Conf/Fairs

The European Commission and the Education, audiovisual and culture executive agency (EACEA) will organise an information day on Erasmus+ Sport to inform potential applicants about the political context, future programme, simplification and funding opportunities in 2020.

Speakers will discuss policy and will give advice and tips on preparing and submitting proposals, and on the financial aspects of funding.

There will also be a chance to network during the day and during the networking cocktail and meet potential partners.

Social media: #sportinfoday

More information on the event


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven