r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europese Parlement- Week 45

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer), gepubliceerd op maandag 4 november 2019.

04/11: ECON: Hoorzittingen met voorzitters van EIOPA, EBA en ESMA.

05/11: AGRI: Stemmingen over de EU-VS overeenkomst betreffende de import van hoge kwaliteit rundvlees en over de EU-Oekraïne overeenkomst betreffende handel preferenties voor pluimvee. Gedachtewisseling met Commissie-vertegenwoordigers over de langetermijn perspectieven van de Europese rundvlees sector.

06/11: INTA: Gedachtewisseling over het handelsakkoord met Vietnam, de stand van zaken van de onderhandelingen met China omtrent Geografische Indicatoren en over de WTO Vaste Beroepsinstantie (met Commissaris Malmström).

06/11: AFET-DEVE-LIBE: Gedachtewisseling met de EEAS en UNHCR over de EU-Turkije faciliteit en de situatie van Syrische vluchtelingen in Turkije.

06/11: ENVI: Stemmingen over de COP15 conventie over biologische diversiteit, het Europese jaar van groene steden 2021, de digitale transformatie van gezondheid en zorg in de digitale interne markt, illegale handel in huisdieren, de VN klimaatconferentie in Chili, en het bezwaar over het in handel brengen van genetisch gemodificeerd katoen, soja en mais.

06/11: FEMM: Stemming over de loonkloof tussen mannen en vrouwen.

06/11: JURI: Gedachtewisseling over betere regelgeving en de principes van subsidiariteit en proportionaliteit in Europese besluitvorming.

06/11: ENVI-DEVE-PECH: IPPC speciaal verslag.

06/11: LIBE: Gedachtewisseling over de implementatie van de EU-Turkije verklaring, de impact van de VS Cloud Act op de GDPR en het mandaat voor onderhandelingen van grensoverschrijdende toegang van elektronische bewijsmiddelen, het rapport over de voortgang van Bulgarije en Roemenië in het samenwerkings- en verificatiemechanisme, en de verificatie van de volledige applicatie van het Schengen Acquis door Kroatië. Hoorzitting over mediavrijheid, vrijheid van meningsuiting en de online en offline bestrijding van haatspraak.

07/11: AFET: Gedachtewisseling met commissaris Hahn.

07/11: LIBE-DROI-SEDE: Gedachtewisseling over de mogelijke terugkeer van kinderen van buitenlandse strijders uit Syrië en Iraq.


Terug naar boven