r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Bijeenkomst: For a Free and Secure Europe, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 november 2019
plaats Den Haag
aanwezigen J. (Jan) Middendorp e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

Bijeenkomst: For a Free and Secure Europe

datum: 15 november 2019 12:00

plek:

Inhoud

1.

For a Free and Secure Europe,

15 november Mauritshuis, Den Haag

U bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 15 november deel te nemen aan het jaarlijkse For a Free and Secure Europe evenement in Den Haag.

In de afgelopen jaren heeft Europa de opkomst gezien van populisme en illiberale democratieën. Dit vormt een bedreiging voor de veiligheid en stabiliteit van het Europa. Het For a Free and Secure Europe evenement in Den Haag brengt politici, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en liberale denktanks vanuit heel Europa samen. Op deze manier kan kennis en ervaring worden uitgewisseld om zo een globaal perspectief te bieden op het behoud van veiligheid en vrijheid voor Europese burgers en een vuist te maken tegen het populisme.

Gastsprekers zijn Jan Middendorp, Tweede Kamerlid voor de VVD en woordvoerder voor de VVD op het gebied van overheid en digitalisering. Andrej Zaslove, Universitair Hoofddocent politicologie aan de Radboud Universiteit en expert op het gebied van populisme en politieke partijen. Berk Esen, Universitair Hoofddocent Internationale Relaties aan de Bilkent Universiteit en expert op het gebied van politieke partijen, maatschappelijke bewegingen en autoritaire regimes. En moderator Costin Ciobanu, politiek consultant en PhD kandidaat in politicologie aan de McGill Universiteit.

Programma

13:00 Arrival and registration

14:00 Word of welcome

Jan Middendorp, VVD Member of Parliament

14:05 Panel discussion on the rise of populism, presentation round

Jan Middendorp, VVD Member of Parliament

Andrej Zaslove, Associate Professor of Political science, Radboud University

Berk Esen, Associate Professor of International Relations, Bilkent University

Moderated by: Costin Ciobanu, political consultant and PhD candidate of Political Science at the McGill University Canada.

15:00 COFFEE BREAK

15:30 Panel discussion on the rise of populism, discussion round

Jan Middendorp, VVD Member of Parliament

Andrej Zaslove, Associate Professor of Political science, Radboud University

Berk Esen, Associate Professor of International Relations, Bilkent University

Moderated by: Costin Ciobanu, political consultant and PhD candidate of Political Science at the McGill University Canada.

16:30 Network reception

Praktische informatie

Locatie: Mauritshuis, Plein 29, 2511CS, Den Haag.

Let op, de voertaal deze middag is Engels.

Aanmelden

Aanmelden kan via MijnVVD of door een e-mail te sturen naar internationaal@vvd.nl. Meld u snel aan, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.


2.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. Tweede Kamerlid Wybren van Haga werd in september 2019 uit de partij werd gezet. Sindsdien vormt hij zijn eigen fractie waardoor de VVD-fractie bestaat uit 32 zetels. In de Eerste Kamer heeft de VVD momenteel 12 zetels.

3.

Meer over...

Terug naar boven