r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Aartsrivalen: Iran & Saoedi-Arabië, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 februari 2020 19:30 - 21:30
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen P.W.H. (Paul) Aarts e.a.
organisatie Haagsch College

Wie wint de strijd om het Midden-Oosten? Is een oorlog tussen Iran en Saoedi-Arabië een kwestie van tijd? De aartsrivalen vechten achter de schermen een keiharde machtsstrijd uit in Jemen en Syrië. De spanning is nog hoger opgelopen na mysterieuze aanvallen op een Saoedische olie-installatie en een Iraanse olietanker. Nooit eerder stonden de twee zo dicht op de rand van oorlog.

In het theatercollege Aartsrivalen duikt Paul Aarts in de rivaliteit tussen Iran en Saoedi-Arabië. Waarom haten ze elkaar eigenlijk? Gaat het om religie of simpelweg om macht in de regio? Aarts schept met helderheid in die complexe strijd om het Midden-Oosten, waarin ook Rusland, Turkije, de Golfstaten, Israël, Amerika en de EU een rol spelen.

Wie bepaalt de toekomst van het Midden-Oosten: Teheran of Riyad? Het antwoord heeft ook voor ons grote gevolgen. De terreuraanslagen van IS en de vluchtelingencrisis hebben Europa veranderd en verdeeld. Wat betekent een nieuwe machtsbalans in de regio voor ons? En moeten we onze relaties met Iran en Saoedi-Arabië herzien?

Paul Aarts is als Midden-Oostendeskundige verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bezoekt met enige regelmaat zowel Iran als Saoedi-Arabië.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Praktische Informatie

Inloop: 19:00 uur

Tijd: 19:30 -21:30 uur

Kosten tickets hieronder

Voor Poorters is er een speciale korting van 3 euro

Vooraf een hapje eten? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special: “Geen vlees, geen vis”, biefstukreepjes - gamba - basmati rijst - taugé - bonen - ketjapsaus, voor maar €11,50! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

Tickets reserveren

 
 

Tickets

Prijs

Aantal

Regulierticket

€ 17,50

Tickets 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Regulierticket met vooraf Chef's Special

€ 29,00

Tickets 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Poorterticket

€ 14,50

Tickets 1

Poorterticket met vooraf Chef's Special

€ 26,00

Tickets 1


1.

Meer over...

Terug naar boven