r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

NGIZ Utrecht | Dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 9 november 2019 11:00
plaats Utrecht
aanwezigen M. (Marga) Kool e.a.
organisatie Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

U bent van harte voor de conferentie Dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur op 9 november 2019, georganiseerd door het Cold War Research Network.

De val van de Berlijnse Muur was een keerpunt in de geschiedenis. Maar is de Koude Oorlog wel voorbij? Precies dertig jaar later is de tijd rijp voor een terugblik op die historische dag en haar repercussies door middel van lezingen van bekende historici, interactieve workshops en een seminar met ooggetuigen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Koude Oorlog en haar weerklank tot op heden is deze conferentie een absolute must!

De conferentie duurt van 11:00 uur tot 17:00 uur en zal plaatsvonden in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Deelname aan het programma is kosteloos, en aanmelden kan via Martijn Kool (m.kool@uu.nl). Voor meer details verwijs ik u graag naar het bijgevoegde conferentieprogramma ENG Conference Booklet Cold War Conference

  • Dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur

    9 november 2019

    11:00 - 17:00


Inhoud

1.

Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Sinds 1945 bestaat er een Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) dat onder meer via lezingen en debatten zo veel mogelijk mensen informatie wil geven over internationale aangelegenheden.

Het NGIZ werkt samen met andere organisaties op het gebied van internationale betrekkingen, stimuleert wetenschappelijk onderzoek door vestiging van (drie) bijzondere leerstoelen en looft een prijs uit voor universitair onderzoek naar internationale onderwerpen.

2.

Meer over...

Terug naar boven