r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU-Uzbekistan Cooperation Council, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 november 2019
plaats Brussel, België
aanwezigen F. (Federica) Mogherini e.a.

Livestreaming

Livestreaming

11 november 2019

  • 19:40 Persconferentie

Planning onder voorbehoud

Voornaamste agendapunten

De Samenwerkingsraad zal spreken over de bilaterale betrekkingen in het kader van de huidige partnerschaps- en samenwerkings­overeenkomst EU-Oezbekistan. Hij zal de balans opmaken van de vooruitgang die is geboekt sinds de vorige bijeenkomst van de Samenwerkingsraad in november 2018.

Pekka Haavisto, minister van Buitenlandse Zaken van Finland, dat het roulerende voorzitterschap van de Raad bekleedt, zal de zitting voorzitten en de EU-delegatie leiden namens Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger.

Abdulaziz Kamilov, minister van Buitenlandse Zaken van Oezbekistan, zal de Oezbeekse delegatie leiden.

De Samenwerkingsraad zal spreken over de politieke ontwikkelingen in Oezbekistan, waaronder binnenlandse hervormingen, justitie en binnenlandse zaken, de mensenrechten en de rechtsstaat.

Ook zal de Samenwerkingsraad de stand van de onderhandelingen over de versterkte partnerschaps- en samenwerkings­overeenkomst evalueren.

Daarnaast zal de Samenwerkingsraad ingaan op de economische situatie en de EU-samenwerking met Oezbekistan. Daarbij komen onder meer toetreding tot de WTO, connectiviteit en energie aan de orde.

Tot slot zal de Samenwerkingsraad van gedachten wisselen over regionale en internationale betrekkingen.


1.

Meer over...

Terug naar boven