r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Ontmoeting met de Italiaanse minister van Financiën, Amsterdam

datum 29 oktober 2019 10:00
plaats Amsterdam
aanwezigen W.B. (Wopke) Hoekstra e.a.
organisatie Universiteit van Amsterdam (UvA)

Het begrijpen van de opmars van rechts-populistische partijen in Europa is een van de uitdagingen van deze tijd. De populistische golf valt samen met een toename van migratiestromen naar Europa en bereikte een hoogtepunt met de vluchtelingencrisis veroorzaakt door de Syrische burgeroorlog. Velen hebben geconcludeerd dat anti-immigratieretoriek die dreigingen voor de economie, cultuur en veiligheid benadrukt, kiezers naar populistisch radicaalrechts duwt. Deze retoriek kwam echter niet alleen van politieke actoren. De media hebben door hun verslaggeving over de vluchtelingencrisis ook invloed gehad op de politieke opvattingen van burgers.

 

Datum

29 oktober 2019

Tijd

10:00

Locatie

Agnietenkapel

Ivo Bosilkov wil dit proces met zijn onderzoek blootleggen. Zijn uiteindelijke doel is niet om individuele stempatronen te verklaren, maar juist om de evolutie van het gehele politieke wereldbeeld richting een populistische houding te verhelderen, als een voorloper op electoraal gedrag ten behoeve van populistische partijen.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr I. Bosilkov: Effects of Exposure to Immigration News: The Three Dimensions of Illiberal-Transformative Populism. Promotoren zijn prof. dr. C.H. de Vreese en prof. dr. P. Segatti (Università degli Studi di Milano). Copromotoren zijn dr. G. Legnante (Università degli Studi di Pavia) en dr. R. Azrout.

Deelname

Toegang vrij

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231

1012 EZ Amsterdam


1.

Meer over...

Terug naar boven