r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vice-President Valdis DOMBROVSKIS in Washington D.C., United States

Lincoln Memorial in Washington
datum 17 oktober 2019 - 20 oktober 2019
plaats Washington, Verenigde Staten
locatie Washington D.C., United States (20h00-20h30 CET) Toon locatie
zender EbS
aanwezigen V. (Valdis) Dombrovskis, K. (Kristalina) Georgieva e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Valdis Dombrovskis in Washington D.C., United-States: meets Anders Aslund, Senior Fellow at the Atlantic Council; meets Jeffrey C. Sprecher, Chairman of the New York Stock Exchange; meets Oksana Markarova, Ukraine Finance Minister; launches the International Platform on Sustainable Finance; attends the International Monetary and Financial Committee (IMFC) introductory session; delivers a keynote speech at the Coalition of Finance Ministers for Climate Action and COP25 Reception.


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

3.

Meer informatie

Terug naar boven