r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Factfinding-missie e-mobility in Polen, Warschau

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 3 februari 2020 - 4 februari 2020
plaats Warschau, Polen
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Bent u actief in e-mobility? En wilt u in Polen de economische kansen in die sector verkennen? Neem dan deel aan de Factfinding-missie die plaatsvindt op 3 en 4 februari.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Polen

E-mobility is een belangrijk onderwerp in Polen. De Poolse overheid heeft ambitieuze plannen en investeert inmiddels aanzienlijk in deze sector, vooral op gemeentelijk niveau. De overheid ziet e-mobility dan ook als een belangrijk middel om luchtvervuiling in steden tegen te gaan en de economie te vergroenen.

De sector groeit razendsnel. Momenteel is de meest prominente innovatie, de uitbreiding van elektrische bussen in de steden. Daarnaast is het opzetten en uitbreiden van de laadinfrastructuur een belangrijke uitdaging.

Nederland staat in Polen bekend als voorloper op het gebied van e-mobility. De Poolse markt is duidelijk geïnteresseerd in onze ervaring, kennis en technologie, omdat die de sector een impuls kunnen geven. Dit is een grote kans voor het Nederlandse bedrijfsleven om zich goed te positioneren voor de komende jaren.

Voor wie?

Deelname is interessant voor bedrijven en organisaties die een beeld willen krijgen van de veranderende Poolse e-mobility markt. U komt in contact met belangrijke spelers en experts op het gebied van e-mobility en u kunt uw innovatieve oplossingen laten zien.

Het doel van deze missie is om het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen bij het verkrijgen van inzicht in, en toegang tot de Poolse markt.

Deelname symposium, bedrijfsbezoeken en speeddating

Tijdens de factfinding-missie kunt u deelnemen aan een symposium. Dit symposium geeft u de gelegenheid om kennis te maken met de meest prominente stakeholders in het Poolse e-mobility ecosysteem. Verder kunt u optreden als spreker, deelnemen aan rondetafeldiscussies en kennismaken met Poolse organisaties tijdens netwerkmomenten.

De volgende dag bezoeken de Nederlandse bedrijven een aantal Poolse bedrijven. Ter afsluiting van het geheel kunnen goed ingevoerde lokale partijen voor u op maat gemaakte speeddatingsessies met Poolse bedrijven en instanties organiseren.

Kansenrapport

Deze missie geeft opvolging aan de sectorstudie 'E-mobility in Poland as a business opportunity'. Wilt u dit rapport ontvangen? Stuur dan een mail naar Daniel Tserepnin.

Programma

 

Maandag 3 februari

 

Ochtend

Aankomst Warschau

13:30 - 15:15 uur

Start van het programma, plenaire gedeelte

  • Openingsfilm en keynote speeches
  • 5 à 6 pitches en Q&A over o.a. Financing e-mobility (ING); Polish policies & programmes (Low Emission Fund); Charging infrastructure in Poland: plans and needs; Battery production, Poland as largest producer in Europe

15:15 - 16:00 uur

Interactieve rondetafelsessies, casestudies, Q&A met sprekers

  • Informele rondetafelgesprekken over thema’s uit het plenaire gedeelte
  • Mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen aan sprekers

16:00 - 19:00 uur

Speeddating / matchmaking en netwerken

  • Netwerkevenement met een bredere groep van stakeholders (juristen, gevestigde Nederlandse ondernemers in Polen).

Mogelijkheid om zelf mensen uit te nodigen.

  • Speeddating / matchmaking vindt plaats in een aparte ruimte. Het programma is op maat voor u gemaakt.

19:00 uur

Gezamenlijke (e-)busreis naar hotel

Dinsdag 4 februari

 

08:00 - 09:00 uur

Ontbijt. Praktijkverhalen en best practices over zakendoen in Polen (handelsraad Nederlandse ambassade, directeur Nederlands-Poolse KvK, Nederlandse ondernemer in Polen.

09:00 uur

Werkbezoek aan Poolse bedrijven. Keuze uit ov-bedrijf Warschau (heeft recent 130 e-bussen aangeschaft), Triggo (fabrikant innovatieve EV's), Innogy Polska (carsharing Warsaw).

U kunt zelf aangeven welke bedrijven u wilt bezoeken. Suggesties zijn welkom.

Avond

Terugvlucht naar Nederland

Aanmelden

De inschrijving voor deze missie is gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Wij vinden het belangrijk dat organisaties binnen de genoemde opzet en doelstelling vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Na aanmelding voeren wij met onze lokale partners, per bedrijf een intakegesprek. Dit doen wij onder andere om de speeddating zo goed mogelijk voor te bereiden voor uw bedrijf.

Kosten

Kosten voor deelname aan de factfinding-missie bedragen € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 excl. btw per extra deelnemer. Het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt bestaat uit:

  • Organisatie van individuele speeddating (maatwerk per deelnemer);
  • symposium (o.a. netwerklunch);
  • collectief lokaal vervoer;
  • lokale ondersteuning tijdens het verblijf.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Daniel Tserepnin, Business Development Coach Polen, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

E: daniel.tserepnin@rvo.nl

of

Sanne Kaasjager, Hoofd Economische Afdeling, Nederlandse ambassade in Warschau

E: sanne.kaasjager@minbuza.nl


Inhoud

1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...

Terug naar boven