r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

De invloed van sociale identificatie op politieke participatie van immigranten - Universiteit van Amsterdam

datum 25 oktober 2019 12:00
plaats Amsterdam
aanwezigen A.J.J. (Ton) Nijhuis e.a.
organisatie Universiteit van Amsterdam (UvA)

In hoeverre hebben herkomst- en religieuze identificatie betrekking op de politieke participatie van immigranten en hun kinderen uit overwegend islamitische landen in West-Europa? En onder welke omstandigheden bestaat deze samenhang? Deze vragen staan centraal in de studie van Maria Kranendonk.

 

Datum

25 oktober 2019

Tijd

12:00

Locatie

Agnietenkapel

Sociale identificatie kan mobiliseren voor politieke participatie, maar volgens de bredere integratiedebatten kan identificatie ook de deelname aan de samenleving in het bestemmingsland hinderen. Kranendonk wil daarom ook meer inzicht geven in het integratiedebat in het algemeen en in de ‘identiteitspolitiek’. We moeten volgens haar begrijpen hoe identiteiten betrekking hebben op politiek op het individuele niveau als we het succes van identiteitspolitiek willen begrijpen.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. M. Kranendonk: I Identify, Therefore I Participate. How Social Identification Relates to The Political Participation Among Muslim Immigrant-Origin individuals in Western Europe. Promotoren zijn prof. dr. A.J.J. Nijhuis en dr. F.F. Vermeulen.

Deelname

Toegang vrij

Download de samenvatting (PDF)

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231

1012 EZ Amsterdam


1.

Meer over...

Terug naar boven