r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Havens werken maatregelen voor brexit bij

woensdag 9 oktober 2019, 10:33

ROTTERDAM (ANP) - De havens van Rotterdam en Amsterdam hebben samen met onder meer de douane en betrokken gemeentes hun maatregelen ter voorbereiding op een no-dealbrexit bijgewerkt. Doel is oponthoud als gevolg van extra douaneformaliteiten op ferryterminals in Rotterdam, Vlaardingen en IJmuiden tot een minimum te beperken.

De partijen waren voor eind maart al klaar met hun voorbereidingen voor de brexit, maar de deadline werd verschoven naar 31 oktober. Zo waren onder meer parkeerlocaties geregeld voor vrachtwagens die niet voorzien zijn van de juiste papieren voor uitvoer uit de Europese Unie. De plannen zijn volgens een woordvoerder van de Haven van Rotterdam waar nodig aangepast, onder meer aan veranderde verkeerssituaties.

Verder hameren de organisaties erop dat exporteurs en importeurs zich online aanmelden. Alle ferryterminals stellen dat verplicht. Nu is tussen de 80 en 90 procent van het vrachtvolume dat tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk wordt verscheept via Rotterdam aangemeld.

Terug naar boven