r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Hoorzittingen op dinsdag 8 oktober: Valdis Dombrovskis, Margrethe Vestager, Frans Timmermans en Wojciechowski

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op donderdag 10 oktober 2019.

Op dinsdag stelt het Europees Parlement drie uitvoerende kandidaat-vicevoorzitters op de proef: Dombrovskis, Vestager en Timmermans

Op dinsdag 8 oktober moeten drie kandidaat-vicevoorzitters voor de parlementaire commissies de hoorzittingen van het Europees Parlement doorstaan. Het Parlement zal de bereidheid testen van Valdis Dombrovskis (Letland), Margrethe Vestager (Denemarken) en Frans Timmermans (Nederland) om de uitdagingen van het EP aan te gaan.

Als alles goed gaat, krijgt de Nederlandse kandidaat Frans Timmermans een belangrijke rol: uitvoerend vicevoorzitter en portefeuillehouder Klimaat. Dit wil zeggen dat alles wat met het Europees klimaatbeleid te maken heeft de komende vijf jaar bij hem terecht komt. Overigens moet hij met de Europese ‘Green Deal’ ervoor zorgen dat de EU in 2050 klimaatneutraal is. Dat staat bij Commissievoorzitter Ursula von der Leyen hoog op de agenda. Verder zal hij verantwoordelijk zijn voor landbouw, transport, energie, milieu en oceanen.

Voordat het Europees Parlement over de nieuwe Europese Commissie onder leiding van Ursula von der Leyen kan stemmen, beoordelen de EP-commissies over de bekwaamheid van alle kandidaat-commissarissen.

Alle kandidaten zijn uitgenodigd voor een drie uur durende hoorzitting met de parlementaire commissie (of, in sommige gevallen, commissies) die bevoegd zijn voor de betreffende portefeuille. Deze hoorzittingen kunnen via live web streaming worden gevolgd en vinden plaats tussen maandag 30 september en dinsdag 8 oktober.

Meer informatie over de hoorzittingen.

Hoorzittingen op dinsdag 8 oktober

Valdis Dombrovskis (Letland)

description Uitvoerend vicevoorzitter - Een economie die werkt voor de mensen

Margrethe Vestager (Denemarken)

description Uitvoerend vicevoorzitter - Een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk

Frans Timmermans (Nederland)

description Uitvoerend vicevoorzitter - Europese ‘Green Deal’

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20191004STO63439


Terug naar boven