r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Hoorzittingen op maandag: Věra Jourová (Tsjechische republiek) en Josep Borrell (Spanje)

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op vrijdag 4 oktober 2019.

Op maandag verschijnen twee kandidaat-vicepresidenten: Věra Jourová en Josep Borrell. Borrell is genomineerd als Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid.

Maandag 7 oktober markeert de tweede week van de hoorzittingen met de parlementaire commissies. De Tsjechische Věra Jourová is kandidaat voor de portefeuille Waarden en transparantie en Josep Borrell Fontelles, afkomstig uit Spanje is genomineerd als Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid. Tijdens hun sessies moeten zij uitleggen hoe zij beantwoorden aan de verwachtingen van de nieuwe Europese Commissie.

Voordat het Europees Parlement over de nieuwe Europese Commissie onder leiding van Ursula von der Leyen kan stemmen, beoordelen de EP-commissies over de bekwaamheid van alle kandidaat-commissarissen.

Alle kandidaten zijn uitgenodigd voor een drie uur durende hoorzitting met de parlementaire commissie (of, in sommige gevallen, commissies) die bevoegd zijn voor de betreffende portefeuille. Deze hoorzittingen kunnen via live web streaming worden gevolgd en vinden plaats tussen maandag 30 september en dinsdag 8 oktober.

Meer informatie over de hoorzittingen.

Hoorzittingen op maandag 7 oktober:

Josep Borrell (Spanje)

description Hoge Vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid - Een sterker Europa in de wereld

Věra Jourová (Tsjechische republiek)

description Vice president-designate - Waarden en transparantie

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20190926STO62273


Terug naar boven